«Αλλάξαμε το παιχνίδι του τένις», λέει η Γουίλιαμς. «Αλλάξαμε τον τρόπο που παίζουν το παιχνίδι οι άνθρωποι, τελεία».

«Η κορυφαία»… με αυτές τις δύο λέξεις το γνωστό περιοδικό TIME υποκλίνεται στο μεγαλείο της μεγαλύτερης αθλήτριας όλων των εποχών, που φέτος κρεμάει οριστικά τη ρακέτα της.

Ο λόγος για την κορυφαία τενίστρια Σερένα Γουίλιαμς, η οποία θα συμμετάσχει για τελευταία φορά φέτος στο US Open.

Στη σχετική ανάρτηση στα social media το περιοδικό υποκλίνεται στο μεγαλείο της αμερικανίδας τενίστριας και φιλοξενεί δηλώσεις της για το αντίο της στο άθλημα που τη βοήθησε να «μεγαλώσει».

  • Διαβάστε επίσης: Σερένα Γουίλιαμς – Eδωσε άλλη οντότητα στο τένις

Ήταν πολύ μακρύς ο δρόμος για τη Γουίλιαμς για να αποχωρήσει από ό,τι έκανε. Το έχει κατακτήσει. Δίκαια. Χωρίς να χρειάζεται να απολογηθεί. Και έχει τις ρίζες του στο ότι ξέρει τι σημαίνει εκείνη και η αδερφή της για το άθλημα που τόσο τους διαμόρφωσε όσο το διαμόρφωσαν και εκείνες.

«Αλλάξαμε το παιχνίδι του τένις», λέει η Γουίλιαμς. «Αλλάξαμε τον τρόπο που παίζουν το παιχνίδι οι άνθρωποι, τελεία».

Βοήθησε να αλλάξουν οι προσδοκίες για τις αθλήτριες και κατ’ επέκταση τις γυναίκες σε όλους τους χώρους εργασίας, αποπνέοντας δύναμη και πάθος –και φέρνοντας τον πλήρη εαυτό της– στο γραφείο της στο σκληρό γήπεδο.

Τις τελευταίες μέρες της ως επαγγελματίας τενίστας, έχυσε και μερικά δάκρυα. Το να απομακρυνθείς από το παιχνίδι στο οποίο έχεις αφιερώσει τη ζωή σου είναι περίπλοκο. Αυτό είναι λοιπόν. Ένας τελευταίος χορός στη Νέα Υόρκη. Ένα τελευταίο μήνυμα σε εκατομμύρια. «Ήταν απλά μια απίστευτη, απίστευτη βόλτα και είμαι τόσο χαρούμενη που είστε μαζί μου σε όλο αυτό».