Το μπάνιο είναι ένα από τα δωμάτια κάθε σπιτιού, όπου συχνά συναντά κανείς αρκετούς αποθηκευτικούς χώρους, όπως ράφια ή ντουλάπια, ωστόσο αυτό το δωμάτιο δεν είναι το ιδανικό για την αποθήκευση ορισμένων αντικειμένων.

Ακολουθεί μια λίστα με αντικείμενα που συχνά συναντά κανείς μέσα στο μπάνιο, αλλά κανονικά αυτά τα πράγματα δεν θα πρέπει να αποθηκεύονται εκεί και υπάρχει λόγος

Τώρα που φθινοπώριασε και πολλοί τακτοποιούν το σπίτι εν όψει χειμώνα κάνοντας και… γενικές καθαριότητες, είναι η ευκαιρία να απομακρύνετε τα ακόλουθα πράγματα από το μπάνιο σας και να βρείτε άλλο χώρο αποθήκευσης για αυτά.

  • Ξυραφάκια: H λεπίδα μιας ξυριστικής μηχανής μπορεί να σκουριάσει και σκέψου πόσο επικίνδυνο είναι αυτό αν τυχόν κοπείς.
  • Αρώματα: Tο πανάκριβο άρωμά σου μπορεί να οξειδωθεί γρηγορότερα λόγω της υγρασίας και να χάσει την έντασή του.
  • Φάρμακα: H υγρασία και η υψηλή θερμοκρασία που αναπτύσσεται μέσα στο μπάνιο μπορεί να αλλοιώσουν τα φάρμακα και να επηρεάσουν τη δράση τους.
  • Πινέλα μακιγιάζ/ Βούρτσες μαλλιών: Oι συνθήκες που επικρατούν στο μπάνιο επιταχύνουν την ανάπτυξη μικροβίων στις βούρτσες και τα πινέλα σου.
  • Ηλεκτρικές συσκευές: Aπομάκρυνέ τες γιατί εκτός από τον κίνδυο ηλεκτροπληξίας που πάντα υπάρχει, οι ίδιες οι ηλεκτρικές συσκευές συχνά εμφανίζουν βλάβες λόγω της υγρασίας. Φυσικά αυτό δεν ισχύει αν πρόκειται για συσκευές που προορίζονται για χρήση εντός του μπάνιου.
  • Μανό: Aποθηκεύοντας τα στο μπάνιο μπορεί να στεγνώσουν και να γίνουν πιο ”κολλώδη” λόγω της υγρασίας.
Πηγή: sigmalive magazine