Στην Ελλάδα έφτασαν, δεχόμενοι θερμής υποδοχής στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» οι χρυσοί πρωταθλητές Αντιγόνη Ντρισμπιώτη και Λευτέρης Πετρούνιας.

«Χαίρομαι που έχω πάρει ευρωπαϊκό μετάλλιο, που έκανα το νταμπλ, που είμαι Ελληνίδα και το έφερα στη χώρα μου» δήλωσε η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, φορώντας τα δύο χρυσά μετάλλια που κατέκτησε στα 35 χλμ. βάδην και στα 20 χλμ. βάδην, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου του Μονάχου.

«Θα χαρώ τη στιγμή μου, αυτήν τη στιγμή τώρα, δεν θα πάω στο παρελθόν. Έχω να θυμηθώ την προσωπική μου διαδρομή και τίποτα άλλο. Έχουμε στόχους. Βήμα βήμα για το παγκόσμιο πρωτάθλημα και τους Ολυμπιακούς Αγώνες», πρόσθεσε εξηγώντας πως είναι μεν στην Καρδίτσα αλλά τις βασικές περιόδους κάνει προετοιμασία με τον προπονητή της.

«Έρχομαι στην Αθήνα αρκετά συχνά, για να μπορώ να βρίσκομαι δίπλα του. Είναι πολύ δύσκολη η προετοιμασία, πολλά τα χιλιόμετρα, πολύ μοναχική. Έχουμε πράγματα να σκεφτόμαστε και εγώ και τα κορίτσια» συμπλήρωσε αναφερόμενη στις συναθλήτριες της.

«Σαφέστατα ήταν το πιο όμορφο μετάλλιο, ήταν τα παιδιά μου εκεί» τόνισε ο Λευτέρης Πετρούνιας ο οποίος και κατέκτησε το έκτο χρυσό μετάλλιο στους κρίκους, σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, στις δηλώσεις του.

«Θεωρώ πως έχω γίνει λίγο πιο σοφός και λίγο πιο δυνατός μέσα από τις δύσκολες καταστάσεις, οπότε έχοντας και τις κόρες μου εκεί να παίρνω δύναμη, νιώθω πολύ καλά» συνέχισε.

«Αισθάνομαι όμορφα, κάθε φορά αισθάνομαι το ίδιο. Ούτε κορεσμό έχω νιώσει, την ίδια δίψα έχω να συνεχίσω να κερδίζω. Το μυστικό είναι να τελειώνεις τη διοργάνωση και να παραμένεις ο ίδιος άνθρωπος και να συνεχίζεις με την ίδια δύναμη και θέληση την προετοιμασία σου. Ο προπονητής μου παίζει μεγάλο ρόλο για το ότι έχουμε φτάσει εδώ» σχολίασε για τα 14 μετάλλια, εκ των οποίων τα 12 χρυσά, που έχει κατακτήσει.

Πηγή: skai.gr