Ο Αντράζ Σπόραρ ήταν το μεγάλο «μπαμ» του Παναθηναϊκού για την μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού, όντας ο εκλεκτός του Ιβάν Γιοβάνοβιτς για να αγωνιστεί στην «αιχμή του δόρατος» της «πράσινης» επίθεσης. Τα 9 εκατομμύρια που θα δαπανήσει σε βάθος χρόνου η διοίκηση είναι μια άκρως αξιόλογη επένδυση.

Μπορεί ο παίκτης να μη βρίσκεται αρκετό καιρό στο «τριφύλλι» αλλά με τρεις μόλις προπονήσεις, αγωνίστηκε κόντρα στη Σλάβια Πράγας. Οι «πράσινοι» αγωνίστηκαν την πλειονότητα της αναμέτρησης με δέκα, ενώ η επιθετική ανάπτυξη ήταν πρακτικά ανύπαρκτη με τους δύο στόπερ να προσπαθούν με μεγάλες μπαλιές να «κάνουν παιχνίδι». Παρόλα αυτά, ο Σλοβένος επιθετικός έδειξε μερικά πολύ καλά στοιχεία στο παιχνίδι του όπως οι πολύ καλές κινήσεις που έκανε μακριά από την μπάλα.

Η ρεβάνς στη Λεωφόρο θα είναι διαφορετική. Οι «πράσινοι» θα αγωνίζονται με 11 παίκτες και σίγουρα το αγωνιστικό πλάνο θα είναι πιο επιθετικό. Οι επιστροφές ποδοσφαιριστών που ταλαιπωρήθηκαν από ίωση είναι δεδομένες, με το «πακέτο» που προσφέρει ο Σπόραρ στην κορυφή της επίθεσης να μπορεί να αξιοποιηθεί πολύ πιο ορθολογικά.

Όπως είχε πει και ο ίδιος ερχόμενος στην Ελλάδα, «Είμαι έτοιμος για τη Σλάβια Πράγας, έχω καλή σχέση μαζί της», αναφερόμενος στα τρία γκολ που έχει πετύχει κόντρα στην Τσέχικη ομάδα. Μένει να δούμε αν το παρελθόν του Σπόραρ αλλά και οι επιστροφές παικτών θα είναι ικανές να βοηθήσουν τον Παναθηναϊκό να πετύχει το θαύμα της πρόκρισης.

Πηγή: paopantou