Το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι άρρωστο. Νοσεί βαριά. Και κανείς δεν δείχνει την διάθεση να το βοηθήσει να αναρρώσει

Τον Μαρσέλο έφερε ο Ολυμπιακός στην Ελλάδα. Και έγινε έτσι ξαφνικά το ποδόσφαιρο πρώτο θέμα συζήτησης στη χώρα μας με την μεταγραφή αλλά και την αποθεωτική αποδοχή του Βραζιλιάνου σούπερ σταρ. Και έφτασε αυτό το υποτιμημένο (και τόσο πληγωμένο) προϊόν να προβάλλεται από το BBC, το ESPN, το Sky Sports. Και έγινε μια ποδοσφαιρική είδηση διαφήμιση για ολόκληρη την χώρα.

Όχι ο Μαρσέλο όμως, αλλά ούτε ο Λιονέλ Μέσι, ο Κριστιάνο Ρονάλντο και ο Καρίμ Μπενζεμά παρέα σε μεταγραφή δεν μπορούν να κάνουν κάτι παραπάνω από το να αλλάξουν το περιβάλλον για κάτι παραπάνω από μερικά 24ωρα. Διότι το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι άρρωστο. Νοσεί βαριά. Και κανείς δεν δείχνει την διάθεση να το βοηθήσει να αναρρώσει. Ούτε οι συνομοσπονδίες FIFA/UEFA που επιδεικτικά κλείνουν τα μάτια και γυρίζουν την πλάτη στα διαδοχικά σκάνδαλα με την υπογραφή της ΕΠΟ. Ούτε η Πολιτεία που έχει εγκαταλείψει αυτή τη μάχη προ πολλού.

Πως το είπε ο Τσιάρτας

Όσοι Μαρσέλο, Μπερνάρ, Μπιέλ και να έρθουν, όσο και αν κάποιοι επενδυτές προσπαθούν να ανεβάσουν το επίπεδο, τόσο στο τέλος της ημέρας παραμένουν δέσμιοι από το σαθρό «κύκλωμα» που έχει μετατρέψει την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της χώρας σε άντρο παρανομίας. Με τον πρόεδρο Τάκη Μπαλτάκο να μοιάζει με μαριονέτα στα χέρια εκείνων που διοικούν με… τηλεκοντρόλ στο πάρκο Γουδή. Πως το είχε πει ο Βασίλης Τσιάρτας σε μια πρόσφατη συνέντευξη του για τον στενό συνεργάτη του Δημήτρη Μελισσανίδη; «Όλοι ξέρουν ότι στην ΕΠΟ κάνει κουμάντο ο Γιαννάκης Παπαδόπουλος».

Οι πίνακες διαιτησίας

Τα τελευταία 24ωρα συμβαίνουν αδιανόητα πράγματα με τους πίνακες διαιτησίας και με τον Στιβ Μπένετ να βάζει την υπογραφή του σε μια σειρά από ακατανόητες αποφάσεις που λες και θέλουν να επιβεβαιώσουν πως η επιλογή του ως επικεφαλής της ΚΕΔ (κόντρα στην σαρωτική πλειοψηφία της Super League) δεν έγινε τυχαία. Η κατάργηση των «τηλεοπτικών παρατηρητών» (tv spotters) που ο ίδιος εισηγήθηκε την δημιουργία τους –σαν συνεργάτης του Μαρκ Κλάτενμπεργκ πριν πάρει το… δαχτυλίδι- είναι ενδεικτική. Πιστέψτε μας όμως: Υπάρχουν και χειρότερα. Το αδιανόητο πανηγύρι με τους πίνακες διαιτησίας.

Το μεγάλο……