Προσωπική επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε σήμερα ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας, Ομέρ Τσελίκ. όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης.

«Ο Μητσοτάκης σήμερα απειλεί τα νόμιμα δικαιώματα και συμφέροντα της Τουρκίας όπως απειλεί και την ύπαρξη και τα νόμιμα δικαιώματα της ΤΔΒΚ , και βρίσκεται πίσω απο την επιθετικότητα και των παρενοχλήσεων εναντίον της  Γαλάζιας Πατρίδας», ανέφερε ο ίδιος χαρακτηριστικά.

Την ίδια ώρα, εμπρηστικός με τις δηλώσεις του εμφανίστηκε και ο εκπρόσωπος τύπου του Ρεπουμπλικανικού Λαικού Κόμματος, Φαικ Οζτρακ. 

«Αυτοί που σήμερα κυβερνούν τη χώρα, για να τους συμπαθήσουν οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, για χρόνια παρέμειναν σιωπηλοί στην κατάληψη από την Ελλάδα των νησίδων και των βραχονησίδων στο Αιγαίο των οποίων το καθεστώς είναι αμφισβητούμενο. Για πολλά χρόνια, αγνόησαν τις προειδοποιήσεις μας και τις προειδοποιήσεις των λογικών ανθρώπων. Απομάκρυναν τους αξιωματικούς που τους προειδοποίησαν λέγοντας «λάβετε μέτρα ». Για χρόνια παρακολούθησαν την κατάληψη κάτω από την μύτη μας. Βρίσκουν καταφύγιο στο σύνθημα «Ένα βράδυ ξαφνικά μπορεί να έρθουμε», που έλαβε μέρος στην ιστορία αυτής της χώρας», δήλωσε ο Φαικ Οζτρακ και πρόσθεσε:

«Μετά όταν έρχεται προειδοποίηση από την Αμερική, η Γαλλία δηλώνει ”είμαστε δίπλα στην Ελλάδα” και η ΕΕ δηλώνει ”η εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας”, κάνουν υποχωρούν προσβάλλοντας το έθνος μας». 

Ο ίδιος τόνισε πως «δεν μπορεί να λέγεται τυχαία και ο όπως να’ ναι το  σύνθημα ” Ένα βράδυ ξαφνικά μπορεί να έρθουμε” το οποίο αυτός ο λαός το έγραψε με αίμα στην Κύπρο και έχει γράψει ιστορία. Δεν μπορεί να το χρησιμοποιούν στην εσωτερική πολιτική και σε φτηνά νταηλίκια. Αυτό το λες μια φορά και μετά οπωσδήποτε κανείς αυτό που πρέπει όπως έκανε ο πρόεδρος μας ο αείμνηστος Μπουλέντ Ετσεβίτ. Σε αυτό το παράδοξο κράτος μιλούν με γλώσσα καφενείου».

Οικονόμου για Τσαβούσογλου: Απαντάμε όπως και όπου πρέπει στον ρητορικό παροξυσμό της Άγκυρας

«Στους ρητορικούς παροξυσμούς της Άγκυρας, δίνουμε τη σημασία που πρέπει», τόνισε νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου απαντώντας σε ερώτηση για τις νέες απειλές Τσαβούσογλου για τη χώρα μας.

Ο κ. Οικονόμου, απέδωσε τις τουρκικές προκλήσεις κυρίως σε εσωτερική κατανάλωση «ή για να προσπαθούν να κατασκευάσουν μια πραγματικότητα που βασίζεται σε μυθεύματα».

Σε κάθε περίπτωση, πρόσθεσε πως η κυβέρνηση απαντά «όπως πρέπει και όπου πρέπει με τον κατάλληλο τρόπο».

«Η χώρα μας υπεύθυνα, αποφασιστικά, είναι παράγων σταθερότητας. Είναι ανοιχτή σε συζήτηση και διάλογο με επιχειρήματα που να εδράζεται στο διεθνές δίκαιο και είναι ανυποχώρητη σε ότι αφορά τα κυριαρχικά της δικαιώματα και την εθνική της κυριαρχία», τόνισε  ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. 

Πηγή: skai.gr