Αντιπροσωπεία του ΜέΡΑ25 μετέβη στη ΓΑΔΘ για να ζητήσει ενημέρωση για τις προσαγωγές

«Εδώ και αρκετούς μήνες στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης έχει γίνει κανονικότητα η καθημερινή παρουσία ΜΑΤ μέσα στις σχολές», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του ΜέΡΑ25 και προσθέτει:

Παίζει το τελευταίο του χαρτί

«Μετά από δεκάδες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας φοιτητών/τριών ενάντια στην καταστολή και τον αυταρχισμό που προσπαθούν να επιβάλουν στο ΑΠΘ, η υπουργός Παιδείας κυρία Κεραμέως και ο πρύτανης κ. Παπαϊωάννου, το κράτος παίζει το τελευταίο του χαρτί για την κατά μέτωπο επίθεση στο φοιτητικό κίνημα, με την εφαρμογή της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας».

  • Διαβάστε επίσης Θεσσαλονίκη: Ένταση στο ΑΠΘ για την πανεπιστημιακή αστυνομία

Για τα σημερινά γεγονότα σημειώνεται πως «για άλλη μια φορά, σήμερα, οι φοιτητικοί σύλλογοι του ΑΠΘ είχαν προγραμματισμένη κινητοποίηση στην Πρυτανεία, για να διαμαρτυρηθούν για την εισβολή της ΟΠΠΙ και των ΜΑΤ στις σχολές. Χωρίς κανέναν σοβαρό και ουσιαστικό λόγο, οι κατασταλτικές δυνάμεις επιτέθηκαν με άγριο τρόπο στο φοιτητικό μπλοκ που βρισκόταν απέναντι από τις διμοιρίες των ΜΑΤ με χρήση χημικών. Η αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγές, ορισμένες εκ των οποίων μετατράπηκαν σε συλλήψεις, και σε ξυλοδαρμούς φοιτητών», επισημαίνει το ΜέΡΑ25.

Αστυνομική βαρβαρότητα

Το κόμμα ενημερώνει πως «αμέσως μετά τα βίαια επεισόδια στο ΑΠΘ, αντιπροσωπεία του ΜέΡΑ25, αποτελούμενη από τη συντονίστρια της Κεντρικής Επιτροπής, Λίτσα Αλεξάκη, και το μέλος της Κ.Ε., Κώστα Πουλή, μετέβη στη ΓΑΔΘ για να ζητήσει ενημέρωση για τις προσαγωγές».

Εν κατακλείδι, «ως ΜέΡΑ25 καταγγέλλουμε την αστυνομική βαρβαρότητα των ΜΑΤ, ζητάμε την άμεση απελευθέρωση των φοιτητών/τριών και τον τερματισμό κάθε δίωξης σε βάρος τους, καθώς και την απομάκρυνση των αστυνομικών δυνάμεων από το Πανεπιστήμιο» σημειώνεται στην ανακοίνωση.