«Φαίνεται πως ο Αύγουστος είναι για τους μνημονιακούς διαχρονικά, ο μήνας της εξόδου» σχολιάζει ειρωνικά το ΜέΡΑ25

Με ειρωνική διάθεση σχολιάζει το ΜέΡΑ25 τις ανακοινώσεις για την έξοδο από την μνημονιακή εποπτεία τονίζοντας ότι «φαίνεται πως ο Αύγουστος είναι για τους μνημονιακούς διαχρονικά, ο μήνας της εξόδου».

Νέα λιτότητα

Στο πλαίσιο αυτό αυτό το ΜέΡΑ25 κάνει λόγο για νέα λιτότητα ενώ απευθυνόμενο στον πρωθυπουργό τον καλεί αν όντως βγαίνουμε από την ενισχυμένη εποπτεία να μειώσει το ΦΠΑ, τους ειδικούς φόρους κατανάλωσης και να θεσπίσει Αυτόματη Τιμαριθμική Αναπροσαρμογή για τους μισθούς και συντάξεις.

  • Διαβάστε επίσης Ενισχυμένη Εποπτεία: Τι σημαίνει η έξοδος για την Ελλάδα

Αναλυτικά η δήλωση του εκπροσώπου Τύπου του ΜέΡΑ25 Μιχάλη Κριθαρίδη έχει ως εξής:

«Ως ορόσημο παρουσιάζει η Κυβέρνηση την σημερινή μέρα, κάνοντας λόγο για δήθεν έξοδο της χώρας μας από την Ενισχυμένη Εποπτεία, την ώρα που οι πολίτες αντιμετωπίζουν μια όλο και πιο ενισχυμένη ανασφάλεια όσον αφορά τα οικονομικά τους. Φαίνεται πως ο Αύγουστος είναι για τους μνημονιακούς διαχρονικά, ο μήνας της «εξόδου».

»»Έξοδο από τα μνημόνια» βάπτιζε τον Αύγουστο του 2018 ο κ. Τσίπρας, βάζοντας μας στο 4ο μνημόνιο μέχρι το 2060. «Εξοδο από την ενισχυμένη εποπτεία» βαπτίζει σήμερα ο κ. Μητσοτάκης την νέα λιτότητα και λεηλασία που βιώνουν καθημερινά οι πολίτες στο διαθέσιμο εισόδημα τους, με το 5ο πια μνημόνιο να είναι κι αυτό προ των πυλών με βάση και τα τραγικά δημόσια οικονομικά της χώρας.

Αν όντως βγαίνουμε

»Την ίδια ώρα η ανεργία ακόμα και με τους δικούς τους δείκτες αυξάνεται, ο πληθωρισμός μεσουρανεί, το δημόσιο και το ιδιωτικό χρέος διαρκώς διογκώνονται και οι πολίτες δεν μπορούν να πληρώσουν ούτε για τα βασικά –απολύτως απαραίτητα– αγαθά τους.

»Αν όντως βγαίνουμε σήμερα κ. Μητσοτάκη από την Ενισχυμένη Εποπτεία σας καλούμε αύριο κιόλας να μειώσετε τον ΦΠΑ στο 15%, τους ειδικούς φόρους κατανάλωσης στα καύσιμα κι αλλού, να θεσπίσετε μια Αυτόματη Τιμαριθμική Αναπροσαρμογή του κατώτατου μισθού και των βασικών κοινωνικών επιδομάτων και να αυξήσετε τις χαμηλές συντάξεις.

»Αν όντως βγαίνουμε για μία ακόμα φορά από τα μνημόνια δεν μπορείτε να κρύβεστε πίσω από τα «δημοσιονομικά περιθώρια». Δεν θα πράξετε φυσικά τίποτα από όλα αυτά. Γιατί όχι απλώς δεν τελείωσαν οι πολιτικές σας, της λιτότητας και της φτωχοποίησης, αλλά τις συνοδεύετε και με αυταρχισμό».