Λύση για την Αμφιλοχία δίνεται αναφορικά με την ύδρευση του Δήμου. «Η Αμφιλοχία επιτέλους θα πιει νερό» δήλωσε ο Δήμαρχος καταδεικνύοντας το μεγάλο πρόβλημα δεκαετιών που οδεύει προς επίλυση.

Οριστική επίλυση στο πρόβλημα της υδροδότησης, το οποίο ταλαιπωρεί εδώ και δεκαετίες την Αμφιλοχία, επιφέρει η έγκριση της ένταξης του έργου «Ενίσχυση Υδροδότησης Αμφιλοχίας από νέα γεώτρηση στη θέση Παληάμπελα Γιαννοπούλων» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020», συνολικού κόστους 3.972.200,00€, από το Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων.

Η υλοποίηση του έργου περιλαμβάνει την κατασκευή νέου εξωτερικού υδραγωγείου,  δικτύου αγωγών μεταφοράς πόσιμου νερού από γεώτρηση στη θέση «Παληάμπελα» Γιαννοπούλων, καθώς και τα απαραίτητα αντλιοστάσια και δεξαμενές αποθήκευσης.

«Επιτέλους η Αμφιλοχία θα πιει νερό. Πετύχαμε άλλη μια σημαντική εξέλιξη στο ζήτημα της υδροδότησης της Αμφιλοχίας, αφού εντάξαμε το σχετικό έργο σε πρόγραμμα χρηματοδότησης.

Στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα εκκινήσουν οι διαδικασίες της προκήρυξης και της εγκατάστασης αναδόχου. Πρόκειται για μια σαφώς πολύ ευχάριστη εξέλιξη, αφού η ενίσχυση της υδροδότησης αποτελεί τόσο έργο ουσιαστικής βελτίωσης της καθημερινότητας των δημοτών όσο και ανάπτυξης όλης της περιοχής», δήλωσε σχετικά ο Δήμαρχος Αμφιλοχίας Γιώργος Κατσούλας.