Ο Δημήτρης Ιτούδης αποθέωσε τον Γιάννη Αντετοκούνμπο για την εμφάνισή του κόντρα στην Ισπανία, ενώ αναφέρθηκε και στον Γιώργο Παπαγιάννη που αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού.

Μετά το τέλος του φιλικού αγώνα της Εθνικής μας ομάδας μπάσκετ με την Ισπανία δηλώσεις στην ΕΡΤ έκανε ο ομοσπονδιακός μας προπονητής, Δημήτρης Ιτούδης.

Ο Έλληνας τεχνικός αποθέωσε τον Γιάννη Αντετοκούνμπο αφού τον ανέφερε ως ζωντανό παράδειγμα και επεσήμανε την θέληση του Γιώργου Παπαγιάννη να αγωνιστεί στο ερχόμενο Eurobasket.

Αναλυτικά οι δηλώσεις:

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο. Είμαστε στο πρώτο 10ήμερο του Αυγούστου και ο κόσμος ήρθε να στηρίξει. Είναι το πρώτο επίσημο φιλικό με αρκετές απουσίες και με πράγματα που χρησιμοποιήσαμε. Κάποια πράγματα βγήκαν κάποια όχι

Όταν έγινε γνωστό ότι θα συνεργαστώ με την Εθνική είπα ότι νιώθω περηφάνεια και υπάρχει ευθύνη. Αυτό που με ικανοποιεί ήταν πως η ομάδα έδωσε μάχες. Είχαμε 5-6 βουτιές στο παρκέ και αυτό είναι που μπορώ να υποσχεθώ για τη συνέχεια. Η κεντρική ιδέα είναι το παιχνίδι μας. Το αμυντικό κομμάτι είναι σημαντικό στοιχείο, αλλά είναι σημαντικοί και οι πόντοι στο transition. Όταν τα παιδιά μπορούν να πιέσουν και δίνουν μάχες, είναι σημαντικό. Προσπαθήσαμε να παίξουμε με ψηλό σχήμα, προσπαθήσαμε να παίξουμε small ball. Είχαμε κάποιες κακές άμυνες και το πληρώσαμε. Έχουμε χρόνο και εικόνα να δουλέψουμε πράγματα. Είμαστε ομάδα που μπορεί να πάει στη ρακέτα. θα πρέπει οι αντίπαλοι να πληρώνουν όταν μας κάνουν φάουλ.

Ο Γιάννης είναι ιδιαίτερη περίπτωση. Ήρθε πολύ συγκεντρωμένος, με μεγάλη όρεξη και μεγάλη θέληση. Την υγεία του να έχει. Όταν ο συγκεκριμένος παίκτης χαμηλώνει και παίζει άμυνα στα 4/4 είναι ζωντανό παράδειγμα. Ο Παπαγιάννης κάνει προσπάθεια να επιστρέψει, όλα τα παιδιά κάνουν προσπάθεια. Δεν είναι εύκολο σε 3-4 προπονήσεις να ανταποκριθείς. θα βρούμε τον δρόμο. Έχει τη θέληση να προλάβει ο Παπαγιάννης».

Δείτε το βίντεο