Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς στο πρώτο του καλοκαίρι, αυτό του 2021, έκανε πολλές αλλαγές. Ο Παναθηναϊκός της προηγούμενης σεζόν άλλαξε σχεδόν τα πάντα. Μπορεί όχι τόσο σε επίπεδο ρόστερ συνολικά, αλλά σίγουρα σε επίπεδο ενδεκάδας, βάζοντας σε αυτή εκτός από μεταγραφές (Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Παλάσιος, Ρούμπεν) και παίκτες που λίγους μήνες νωρίτερα θεωρούνταν σχεδόν… τελειωμένοι, όπως ο […]

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς στο πρώτο του καλοκαίρι, αυτό του 2021, έκανε πολλές αλλαγές. Ο Παναθηναϊκός της προηγούμενης σεζόν άλλαξε σχεδόν τα πάντα.

Μπορεί όχι τόσο σε επίπεδο ρόστερ συνολικά, αλλά σίγουρα σε επίπεδο ενδεκάδας, βάζοντας σε αυτή εκτός από μεταγραφές (Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Παλάσιος, Ρούμπεν) και παίκτες που λίγους μήνες νωρίτερα θεωρούνταν σχεδόν… τελειωμένοι, όπως ο Αϊτόρ.

Τι είχε προαναγγείλει ο σέρβος προπονητής; Πως μπορεί να γίνουν πολλές μεταγραφές στα δύο πρώτα καλοκαίρια, αλλά αυτό θα αλλάξει με την πάροδο του χρόνου.

Και με έναν ορίζοντα διετίας, ο Παναθηναϊκός θα δημιουργήσει ένα ρόστερ που δεν θα χρειάζεται πολλές προσθαφαιρέσεις στα επόμενα χρόνια.

Να βρει έναν κορμό που θα μάθει ο ένας τον άλλον και σε αυτόν θα προστίθενται λίγοι παίκτες, αλλά ικανοί για να τον αλλάξουν επίπεδο.

Το στοιχείο του πρωταθλητισμού μπαίνει πλέον ψηλά στις προϋποθέσεις που θέτει ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς για το ποιον παίκτη θα φέρει στην ομάδα.

Κάτι που έδειξε με τις περισσότερες από τις φετινές επιλογές του, είτε από την Ελλάδα (Γκάνεα και Λοντίγκιν), είτε από το εξωτερικό (Μπερνάρντ, Βέρμπιτς, Σπόραρ).

Ενας Παναθηναϊκός που θέλει να μιλάει – και πλέον μιλάει ανοιχτά – για διεκδίκηση του πρωταθλήματος, οφείλει να έχει και παίκτες που έχουν βρεθεί σε ανάλογη θέση.

Και πάνω απ’ όλα, να έχει έναν… στρατηγό που θα γνωρίζει καλά πώς είναι να σηκώνεις κούπες.