Αν σας αρέσουν τα γλυκά και τα απολαμβάνετε τους ζεστούς μήνες, στο μπαλκόνι, με τους φίλους σας, η συγκεκριμένη συνταγή θα σας ενθουσιάσει.

Ένα τέλειο επιδόρπιο για το καλοκαίρι με πολύ απαλή κρέμα και τη γλυκιά γεύση των κερασιών, που ενθουσιάζουν μικρούς και μεγάλους. Μπορείτε να τη συνδυάσετε με μια μπάλα παγωτό βανίλια ή καϊμάκι.

Διαβάστε επίσης: Γιαπωνέζικο τσιζκέικ με φιστίκια και κεράσια

Τι θα χρειαστείτε

Υλικά για τη ζύμη

180 γρ αλεύρι ολικής αλέσεως

70 γρ αλεύρι βρώμης

80 γρ σιρόπι σφενδάμου

80 γρ σπορέλαιο

1 μικρό κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

1 πρέζα αλάτι

Για τη γέμιση

400 γρ γάλα σόγιας

30 γραμμάρια άμυλο καλαμποκιού

100 γρ. γιαούρτι σόγιας

1κ. γλυκού ζάχαρη

½ κουταλάκι του γλυκού άγαρ σε σκόνη

Κεράσια

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα ξηρά υλικά. Προσθέτουμε το σπορέλαιο, το σιρόπι σφενδάμου και ζυμώνουμε με τα χέρια μας μέχρι να έχουμε μια λεία ζύμη. Λαδώνουμε ένα ταψί και απλώνουμε τη ζύμη, χρησιμοποιώντας τα χέρια μας για να αποκτήσουμε μια ομοιογενή στρώση στον πάτο και στις άκρες.

Στρώνουμε πάνω από τη ζύμη μια λαδόκολλα και τη σκεπάζουμε με ξερά φασόλια. Ψήνουμε στον φούρνο στους 180°C για 15 λεπτά. Στη συνέχεια αφαιρούμε τη λαδόκολλα και τα ξερά φασόλια και ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά.

Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τη γέμιση:

Σε μια κατσαρόλα, διαλύουμε το άμυλο και το άγαρ με μια σταγόνα γάλα σόγιας, αποφεύγοντας να σχηματιστούν σβώλοι. Προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα σόγιας και τη ζάχαρη. Αφήνουμε να πάρει μια βράση, ανακατεύοντας συνεχώς και μαγειρεύουμε για μερικά λεπτά. Στη συνέχεια αφήνουμε να κρυώσει και προσθέτουμε το γιαούρτι. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε την κρέμα στην τάρτα. Τέλος διακοσμούμε με τα κεράσια και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον δύο ώρες πριν την απολαύσουμε.

TAGS: γλυκάκεράσιασυνταγη