Τα πάντα για την πρόκριση και τον κόσμο του θα κάνει ο Παναθηναϊκός απέναντι στη Σλάβια Πράγας, όπως τόνισε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Μία πολύ δύσκολη αποστολή έχει μπροστά του ο Παναθηναϊκός στη Λεωφόρο, καθώς οι «πράσινοι» καλούνται να προκριθούν απέναντι στη Σλάβια Πράγας, έχοντας να ανατρέψουν το 2-0 του πρώτου αγώνα.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς μίλησε για τον μεγάλο αγώνα στη συνέντευξη Τύπου και στάθηκε στο δύσκολο έργο που έχει μπροστά της η ομάδα του. Ο Σέρβος τεχνικός ανέφερε πως το «τριφύλλι» θα τα δώσει όλα για την ανατροπή, καθώς τόνισε πως στόχος είναι να φύγει ο κόσμος χαρούμενος από το γήπεδο.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γιοβάνοβιτς:

«Το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα δεν μας δίνει πολλές επιλογές. Σίγουρα πρέπει να είναι διαφορετικό παιχνίδι όσον αφορά στη διάθεσή μας για να βρούμε λύσεις απέναντι σε μια οργανωμένη ομάδα που έχει συγκεκριμένο τρόπο παιχνιδιού. Πρέπει να πάρουμε μεγαλύτερο ρίσκο γιατί παίζουμε στην έδρα μας και πρέπει να εκμεταλλευτούμε την ατμόσφαιρα και να παίξουμε με θάρρος για να διεκδικήσουμε την ανατροπή του αποτελέσματος», ανέφερε αρχικά.

Στη συνέχεια ανέφερε:

«Όχι, σίγουρα όχι. Είμαι έναν χρόνο εδώ και πέρσι στα κρίσιμα παιχνίδια είχαμε καταπληκτική ατμόσφαιρα στο γήπεδο, την ζούσαμε. Ο κόσμος στις κρίσιμες στιγμές ήταν παρών στο γήπεδο και η ατμόσφαιρα λειτουργούσε θετικά στην ομάδα, γιατί ανεξάρτητα από την απόδοσή μας ο κόσμος ήταν θετικός. Δεν πρέπει και δεν νομίζω ότι θα μας δημιουργήσει άγχος, παρά θα μας δώσει ένα μεγαλύτερο κίνητρο για να δώσει ο καθένας τον καλύτερό του εαυτό».

Για τα λανθασμένα σφυρίγματα σε βάρος του Παναθηναϊκού στο πρώτο ματς, είπε:

«Αποφεύγω να μιλάω για τη διαιτησία γιατί δεν μπορώ να αλλάξω πολλά πράγματα σε αυτό το κομμάτι. Προτιμώ να αφιερώνω χρόνο για να διορθώσω πράγματα στο δικό μας παιχνίδι. Πολλές φορές, αν δεν είμαι σίγουρος για μια απόφαση, αποφεύγω να τη σχολιάσω, γιατί δεν εκφράζω μόνο τον εαυτό μου, αλλά όλη την ομάδα του Παναθηναϊκού.

Πιστεύω πως η διαχείριση των καρτών ήταν εις βάρος μας στο πρώτο παιχνίδι. Η δεύτερη κίτρινη στον Παλάσιος δεν χρειαζόταν, δεν είναι ο παίκτης που εκβιάζει καταστάσεις. Χάσαμε έτσι έναν σημαντικό παίκτη και από τον επαναληπτικό. Δεν μπορούμε να αλλάξουμε πολλά σε αυτό…