«Πόσες ακόμα αποδείξεις χρειάζονται για να ζητήσει επιτέλους συγγνώμη ο ΣΥΡΙΖΑ;» αναφέρει η Νέα Δημοκρατία σε βίντεο που ανάρτησε στο για τις αναφορές της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι η νησίδα όπου βρέθηκαν οι 38 μετανάστες τον Αύγουστο ήταν ελληνική

«O ΣΥΡΙΖΑ για εβδομάδες επέμενε πως η νησίδα με τους 38 μετανάστες ήταν εντός ελληνικής επικράτειας και καλούσε την Ελλάδα να επέμβει. Η Ελληνική Αστυνομία δηλώνει (14 Αυγούστου) πως η νησίδα βρίσκεται εκτός ελληνικής επικράτειας. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πιστεύει την ΕΛΑΣ; Έγγραφο του Γενικού Επιτελείου του Ελληνικού Στρατού διαβεβαιώνει ότι η νησίδα βρίσκεται εκτός ελληνικής επικράτειας. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πιστεύει τη ΓΕ του Ελληνικού Στρατού; Η ΜΚΟ HumanRights360 η οποία εκπροσωπεί τους μετανάστες παραδέχθηκε πως η νησίδα βρίσκεται εκτός ελληνικής επικράτειας. Πόσες ακόμα αποδείξεις χρειάζονται για να ζητήσει επιτέλους συγγνώμη ο ΣΥΡΙΖΑ;»
 

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3 ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι επιχείρησε να πολιτικοποιήσει ένα γεγονός που δεν ανταποκρινόταν στην πραγματικότητα, καθώς και ότι αναπαρήγαγε προπαγάνδα εις βάρος της χώρας μας.  

Πηγή: skai.gr